Blog

A jó és a rossz koleszterin közötti különbség a lipoproteinekben való előfordulásukban és a vérben betöltött szerepükben rejlik.

A kollagén görög eredetű szó, jelentése kólla = ragasztó. A kollagén egy olyan fehérje, amely felelős a bőr rugalmasságáért, illetve az ízületek és a csontok egészségében is szerepet játszik.

A Nemzetközi Diabétesz Szövetség szerint világszerte csaknem 382 millió ember szenved cukorbetegségben, minden tizedik embert érint. Az adatok szerint  betegek száma folyamatosan, évről évre nő.

Sokszor felmerülő kérdés az egészséges életmód kapcsán, hogy a téli fizikai aktivitás támogatja-e az immunrendszert. A január, valamint az év eleje rendszeresen az új fogadalmak időszaka, mely időszakban egy-egy komoly elhatározás segíthet életmódot váltani, egészségesebbé válni.

Miért van szükségünk stresszre? A stressz a szervezetünkben zajló válaszreakciók sorozata, melyre fenyegetett helyzetben reagálunk, akárcsak őseink. Ma már nem kell a kardfogú tigris elől menekülni, viszont a veszélyhelyzetre adott válaszreakció ugyanolyan fontos a szervezetünkben, s bármilyen furcsa, mai napig a túlélés szerepét tölti be.

Kint puhán hull a hó, bent meleg barátságos fények, hatalmas gyönyörű karácsonyfa, alatta ajándékok és boldog nevető család. A háttérben kandalló barátságos tüze lobog és látszik a porcelánnal és kristálypoharakkal megterített finomságoktól roskadozó asztal. Mindenki boldog, örül az ajándékoknak és szereti egymás. Ja, nem...

Utazunk, nyaralunk, szabadtéri programok – sokkal többet vagyunk sok ember közt, mint más időszakban. A párás és/vagy vizes helyeken, a zsúfolt medencékben (a meleg vizes medencékről és jakuzzikról nem is beszélve) a baktériumok is jól érzik magukat, még a leggondosabb vízkezelés mellett is. A kövezeten nem higiénikus papucs nélkül sétálni, a mosdóba/zuhanyozóba mezítláb menni egyenesen hazárdjáték.

Fényvédelem csak nyáron?

A válasz egyértelműen: nem. Erről sokat tudnának azok mesélni, akik egy téli síeléssel töltött hét után jobb esetben barnára sülve, rosszabb esetben vörösre égett bőrrel térnek haza. A napi fényvédelem az év minden napjára vonatkozik. Az UVA-sugárzás télen-nyáron jelen van, hasonló mértékben.

Fejben indul a spórolás

A spórolás nem pénzkérdés, sokkal inkább tudatosság és viselkedési szokások kérdése - nem extrém „tudomány”, mindenki képes rá. Gondolkodj előre, tervezz! Hogyan? Íme tippjeink!

Csodás idő, napsütés, kellemes hőmérséklet – minden a szabadba csábít. Kirándulunk (gyakran kutyával), sportolunk, futunk, biciklizünk vagy csak sétálunk az erőben és piknikezünk a természetben. Közben el is feledkezünk arról, hogy az ellenség csak a megfelelő pillanatra vár… Egy szabadon hagyott váll vagy boka, és máris csatlakozik hozzánk egy kéretlen útitárs.

Mindenki másképp csinálja (?)

A felesleges kilók közös jellemzője, hogy egyszer csak, hirtelen, a semmiből ott teremnek, utálatosak, elrontják a mindennapjainkat és nem nagyon akaródzik nekik távozni.

Ha az autó műszerfalán felvillan a sárga  lámpa, irány a benzinkút. Ha netán piros fény gyullad fel, azonnal a szervizbe sietünk. A gondos autós természetesnek tartja, hogy tudja az olajcsere, a nagyszerviz, a téli/nyári gumicsere tervezett időpontját, figyeli a kilométeróra állását – hogy is van ez?

General Logistics Systems 

 

# KEDVEZŐ ÁR #GYORS # MEGBÍZHATÓ # MINDIG A KÖZELBEN # 0-24 # RUGALMAS

 

Miért érdemes GLS Automatába kérni a csomagot?

A GLS rendelkezik az egyik legnagyobb csomagautomata hálózattal Magyarországon. 2022-ben 105-ről mintegy 900 db-ra növelték az országszerte elérhető GLS Automaták számát, 2023-ban pedig még tovább bővítik a hálózatot.

Végre itt a jó idő, napsütés, virágba boruló fák, csicsergő madarak – és tavaszi fáradtság.. Biztos, hogy így kell lennie? Való igaz, a téli időszak után kiürülhetnek tartalékaink, érezhetünk ólmos fáradtságot. Talán még alszunk is eleget, mégsem ébredünk kipihenten. Mit lehetne másképp csinálni?

Előfordult már veled, hogy kitűzted az új évi céljaidat, elköteleződéseidet, majd azokat csak kis mértékben tudtad elérni, betartani? Mi lenne, ha lenne egy olyan segítséged, ami elegendő energiával, kreativitással tölt fel nap mint nap, és ami segít abban, hogy sokkal sikeresebben valósítsd meg a 2023-as évedet mint a korábbiakat?

A téli immunitás erősítése csökkenti a felső légúti fertőzések kockázatát, az őszi és téli hónapokban tett intézkedések az egész évre kihatnak. Olvasd el cikkünket, hogyan maradhatsz fitt és egészséges egész évben! Télen különösen figyelni az immunitás erősítésére. A hőmérséklet csökkenése jó feltételeket teremt a kórokozó mikroorganizmusok aktivitásához. Ráadásul a kórokozók télen jobban terjednek.

A karácsony kétségkívül az év egyik legszebb időszaka. Ez mindenekelőtt az az idő, melyet szerencsés esetben a szeretteinkkel töltünk: a családdal és a barátainkkal. Lelkileg éljük meg a karácsonyt, és ügyelünk arra, hogy megőrizzük e pillanatok egyedi hangulatát.

Az őszi időszakban folyamatos a szezonális betegségekkel való küzdelem. Tudjuk. Most harc folyik az idő ellen, és óvodások, iskolások szüleiként komolyan hozzátesszük, hogy ez a túlélésért való küzdelem. Ezért a szülő mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyermek immunitása jó legyen. Nem lep meg minket, mi is küzdünk érte, mint Te.

 

Az ízületeket  egy rugalmas ízületi porc veszi körül, mely védi a csontokat, a végtagok sokrétű mozgását teszi lehetővé. A porc erősebb, mint az izom, rugalmasabb, mint a csont.

A kenyér az emberiség legalapvetőbb élelmiszere, augusztus 20-án országszerte Szent-István napi új kenyeret sütnek, mely az ünnepi asztalnak az ékessége, a megélhetést, az otthon melegét szimbolizálja.

A gránátalma igazi szupergyümölcs, már az ókorban is kedvelték, sokféle formában fogyasztották. Ez a csodálatos gyümölcs tele van antioxidásokkal, flavanoidokkal, gazdag vitaminban, rostokban.

 

Energetizál és feltölt. Oxigént kínál a sejteknek. Bemutatkozik a Kaqun oxigéndús ivóvíz a Prémiumvitaminboltban.

Élvezd ki a nyár utolsó napjait! Remélhetőleg sokan napcsókolta bőrrel, kipihenten folytatjátok az évet. A nap, szél, sós tengervíz megviseli a bőrünket- hajunkat egyaránt.

Ahhoz, hogy nyaralásról ne a betegséggel töltött napok emlékei maradjanak meg, gondoskodnunk kell a megfelelő útipatika összeállításáról.