Blog

IMMUNERŐSÍTŐK A GYERMEKEK ÉTRENDJÉBEN – MELYIKET VÁLASSZUK ÉS HOGYAN ADJUK BE?

2022.09.29 12:33
IMMUNERŐSÍTŐK A GYERMEKEK ÉTRENDJÉBEN – MELYIKET VÁLASSZUK ÉS HOGYAN ADJUK BE?

Az őszi időszakban folyamatos a szezonális betegségekkel való küzdelem. Tudjuk. Most harc folyik az idő ellen, és óvodások, iskolások szüleiként komolyan hozzátesszük, hogy ez a túlélésért való küzdelem. Ezért a szülő mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyermek immunitása jó legyen. Nem lep meg minket, mi is küzdünk érte, mint Te.

 

Természetesen megvannak a saját módszereink,amelyeket gyermekeinkhez, igényeikhez, ízlésükhöz és egészségi állapotukhoz igazítunk. Szeretnénk azonban felhívni a figyelmet arra, hogy nem arról van szó, hogy mindent a gyerekekbe erőltessünk, ami az immunitás fokozásával kapcsolatos, mert elárasztjuk a gyerekeket, és csak elriasztjuk őket attól, hogy bármit is bevegyenek. Gondoljuk át, mire van szüksége gyermekünknek.

 

Egészséges emésztőrendszer, egészséges gyermek

Az immunitás a belekben kezdődik. A gyermekek emésztőrendszerének rendbetételével törődhetünk legtöbbet immunitásuk erősségével. Lehetőleg természetes probiotikumokat használj. És sok van belőlük: joghurtok, kefír, fermentált zöldségek. A megfelelő étrend biztosítja szervezetünk immunitását. Ha a táplálkozás nem túl kiegyensúlyozott, akkor érdemes étrend-kiegészítőkhöz, vitaminokhoz nyúlni. Sajnos nagyon sok gyermek válogatós, esetleg rossz evő, nem szívesen fogyaszt zöldséget, gyümölcsöt. Válasszunk olyan étrend-kiegészítőt, mely tartalmazza egy adagban a többféle kívánatos hatóanyagot, akár kellemes ízesített formában, vagy mókás kiszerelésben.  Tegyük szórakoztatóvá a gyermekek számára a gyümölcsevést, vitaminpótlást, így könnyen válhat napi rutinná az egészséges életmód.

♥Vitaminok gyerekeknek♥