Gránátalmalé, miért fogyasszuk?
A gránátalma igazi szupergyümölcs, már az ókorban is kedvelték, sokféle formában fogyasztották. Ez a csodálatos gyümölcs tele van antioxidásokkal, flavanoidokkal, gazdag vitaminban, rostokban.
A szépségipar is használja a gránátalma magjából nyert olaj sejtmegújító és öregedésgátló tulajdonságait. A gránátalmát érdemes frissen préselt gyümölcslé formájában is fogyasztani.
Gránátalmalé - tápanyagdús
A gránátalmalé rengeteg értékes hatóanyagot tartalmaz, amelyek támogatják a szervezet megfelelő működését. Többek között:
polifenolok,
C vitamin,
E-vitamin,
B5 vitamin,
kálium,
magnézium,
foszfor
C-vitamin.
Különös szerepe van az antioxidánsoknak, amelyek segítenek a szabad gyökök elleni küzdelemben. Így segítenek ellensúlyozni az öregedési folyamatokat és a sejtszintű károsodásokat. Naponta 50-100 ml gránátalmalét érdemes fogyasztani, kúraszerűen. Ajánlott megfázásos időszakokban, stresszel terhelt élethelyzetekben, fokozott terhelés esetén, prevenciós céllal.