Blog

Porckopás, a láthatatlan lopakodó

2022.07.26 11:43
Porckopás, a láthatatlan lopakodó

Az ízületeket  egy rugalmas ízületi porc veszi körül, mely védi a csontokat, a végtagok sokrétű mozgását teszi lehetővé. A porc erősebb, mint az izom, rugalmasabb, mint a csont.

A porc idővel elveszíti értékes tulajdonságait. A folyamatot felgyorsíthatja a túlsúly, egyes gyógyszerek,  hormonális problémák, családi halmozódás.  Az artrózisos elváltozások különféle tünetekkel jelentkeznek, a porc kopik, felületén üregek jelennek meg, ezek csontok súrlódását okozzák, megjelenhet a fájdalom és a mozgás beszűkülése. Ekkor válik szükségessé az ízületi porcok regenerálása az életmód megváltoztatásával, fizikoterápia, gyógytorna valamint professzionális étrend-kiegészítők használatával. Ez egy időigényes feladat, melynek célja a sérült porcszerkezet újjáépítése, a kollagéntermelés serkentése és az ízületek megfelelő rugalmasságának helyreállítása. Hatékonyak lehetnek az ízületi porcok regenerációjában a könnyen emészthető készítmények glükózaminnal, kollagénnel,  kondroitinnal, hialuronsavval, C-vitaminnal és gyömbér valamint kurkuma, ördökcsáklya  kivonattal.

Tekintse meg az Prémiumvitaminbolt legjobb termékeit az ízületi porcok regenerálásához, hogy a mozgás újra könnyű legyen!