Részletek
KULCS A RAGYOGÓ ELMÉHEZ
Az agyunk az egyik leggyorsabban öregedő szervünk - az időskor egyik első jele pont ezért a memóriazavar, valamint a fokozatosan kialakuló demencia. Ennek oka, hogy az agy és az idegsejtek különösen ki vannak téve a szabadgyökök káros hatásainak: oxidatív stresszhelyzetben, ami lehet mentális stressz, intenzív tanulás vagy káros környezeti hatások, az agynak más szervekhez képest még több antioxidánsra van szüksége, hogy megtartsa a fókuszáló és memorizáló képességét, és elkerülje az agyködöt. A növényi antioxidánsok, közülük is a flavonoidok, az emlékezés mind a négy fő folyamatában segítik agyunkat: a memorizálás hatékonyságát, az emlékek tárolását, felismerését és lejátszását is támogatják. Az agyi vérkeringés és vérellátottság fokozásán túl segítik az új idegsejtek létrejöttét és a meglévő idegsejtek „karbantartását” a hippokampuszban, ami a memória tárolásának helye az agyban. Ennek bizonyítéka, hogy magas antioxidáns bevitel mellett ritkábban jelentkezik memóriazavar, valamint alacsonyabb az időskori demencia és az Alzheimer-kór kialakulásának kockázata. A flaMENTIS-t flavonoidokból és más aktív összetevőkből válogattuk össze a kognitív funkciók támogatására, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmére és az agyi vérkeringés támogatására.
RIAVITA Ajánlás
A válogatott növényi antioxidánsok különösen előnyösek lehetnek, ha célunk:
Kognitív funkciók támogatása,
Memória, emlékezés és a fókusz fenntartásának támogatása,
Agyköd leküzdése,
Tanulási hatékonyság segítése,
Agyi vérkeringés és agyi erek épségének támogatása,
Szorongásoldás és a jobb alvás támogatása,
Időskori demencia és Alzheimer-kór megelőzésének támogatása.
Tudomány a háttérben
Szent-Györgyi Albert Nobel-díjasunk fedezte fel a flavonoidok érvédő hatását – melyek az agyi erek egészségén keresztül a kognitív funkciókra is jótékonyan hatnak. Egy közelmúltban végzett, 921 résztvevőt nyomon követő átfogó tanulmány szerint azok között, akik a legtöbb flavonolt (a flavonoidok egy típusa) fogyasztottak étkezéskor, 48%-kal csökkent az Alzheimer-kór kialakulásának kockázata. A szerzők határozottan javasolják a zöld leveles növények, a zöld tea és citrusfélék étrendbe történő beiktatását. A NADH fontos szerepet játszik a neurotranszmisszióban és a tanulásban, valamint lassítja az agy öregedési folyamatait, míg a Guarana és a Ginzeng kivonatok élénkítik az elmét.
Összetevők
Acerola gyümölcs kivonat (C-vitamin), Guarana mag kivonat, Süngomba 40% poliszacharid kivonata, Fenyőkéreg kivonat, Kakaópor, Mandarin flavonoid kivonat, Zöld tea levél kivonat (EGCG), Ginkgo biloba levél kivonat (flavon glikozidok), Panax ginseng gyökér kivonat, Szelén (szeléndús élesztőből), B1-vitamin (tiamin), B6-vitamin (piridoxin), NADH. Kapszula: hipromellóz (növényi).
Kiszerelés, adagolás
90 kapszula. Napi 3 kapszula javasolt reggeli vagy ebéd után, bő folyadékkal.